Onze Wijnen

Salentein, gelegen in Mendoza, Argentinië, nabij de bergen van de Andes begeeft Salentein zich qua kwaliteit op eenzame hoogte. Het wijnhuis is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De voortdurende ambitie van dit wijnhuis is om alleen het allerbeste op wijngebied te produceren. Dit doet zij door de historie van het gebied in ere te houden en tegelijk de modernste vinificatietechnieken toe te passen

 

Bodegas Ramon Bilbao kent een lange geschiedenis die teruggaat tot begin van de vorige eeuw. Jarenlang werd in de Rioja gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif fungeert als basis voor hoogstaande Rioja wijnen.

 

Errazuriz werd opgericht in 1870 door Don Maximiano Errázuriz toen hij 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago de Chile zijn eerste wijngaard aanplantte. Begin 1980 nam Eduardo Chadwick, de achterkleinzoon van oprichter Errazuriz, het bedrijf over. Hij gebruikte de ervaring van zijn vader en maakte diverse reizen naar verschillende wijngebieden rond de wereld. Hij ging onder andere naar Bordeaux waar hij contact kreeg met Oenoloog Emile Peynaud. Van hem leerde Eduardo de fijne kneepjes van wijnproductie en wijnbouw. Hoogtepunt in de carrière van Eduardo is de benoeming van wijnhuis van het jaar in 2014 door Wine & Spirits.

 

Laurent Miquel, als we de geschiedenis boeken induiken dan zien we dat de Romeinen als eerste wijnstokken meenamen naar het Franse Cazal Viel. In het jaar 1202 gaf de eigenaar van Chateau Cazal Viel zijn bezit aan de monniken van de Abdij Fontcaude. De monniken zijn al sinds de middeleeuwen wijnbouwers, maar werden tijdens de Franse Revolutie in 1789 verdreven uit het gebied. Twee jaar later werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Hier werd pas in 1970 op grote schaal wijn geproduceerd met behulp van de Syrah druif. Wijnmaker Henri Miquel kreeg later dan ook de bijnaam ‘Monsieur Syrah’ en bracht in 1980 zijn eerste wijn uit.

 

Champagne Pol Roger is gerenommeerd om zijn kwaliteit. Het staat wereldwijd bekend als de geliefde Champagne van Sir Winston Churchill. Ook mag Pol Roger zich hofleverancier noemen van het Britse Koningshuis en kent het een rijke geschiedenis. Pol Roger is namelijk al meer dan 160 jaar een familiebedrijf.

 

Yalumba staat al 166 jaar synoniem voor toonaangevende wijn uit Australië. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte hij de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land ‘Yalumba’, wat Aboriginal is voor ‘All the land around’. Zes generaties en 166 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Zo heeft het wijnbedrijf Hill-Smith Family Vineyards zichzelf door de jaren heen flink uitgebreid met de bedrijven Oxford Landing Estates, Nautilus Estate en Jansz Tasmania.

 

Grahams Port heeft sinds de oprichting in 1820 een heel duidelijk doel: specialist zijn in het produceren van de allerbeste Port! Grahams Port heeft zich opgewerkt tot één van de grootste merken in Port door te werken met hedendaagse technologie en dit te balanceren met traditie. Mede hierdoor blinkt het merk uit met schitterende Vintage Ports en de oude Tawny Ports.

Contact